“Stekker, een goede reis mijn vriend…
Het was fijn met jou ❤️"

Loslaten is de belangrijkste les in het leven - Stekker heeft me dit laten zien

In het leven leer je lessen om jezelf te slijpen tot een glinsterende diamant. Uiteindelijk zul je erachter komen dat de meest belangrijke les is: LOSLATEN. Door het loslaten zal alles naar je toestromen waar je behoefte aan hebt. Wat je dient te leren en weer mag loslaten.

Mijn hond Stekker heeft mij dat geleerd en heeft mij laten zien dat de mooiste lessen in het kleinste zitten verscholen. Terwijl ik deze woorden op papier zet, kijk ik naar Stekker en mag ik haar loslaten. Loslaten om verder te gaan en te groeien naar nog meer zelfstandigheid.

Ze laat me al langer weten dat haar lichaam op is maar ze vindt het nog veel te leuk hier en wil geen afscheid nemen. Ook leert ze mij in de laatste maand van haar leven de meest belangrijke lessen! Op 12 november 2023 heb ik  een Podcast met Stekker opgenomen om afscheid te nemen. Dit is Podcast 69 Een knuffel en boodschap van Stekker op video

Stekker kon toen nagenoeg niet meer lopen en at ook niet meer. Dus ik voelde dat haar tijd was gekomen. Echter heeft ze mij gefopt en nog het laatste beetje levensenergie in haar aangesproken. Wat een veerkracht! Ze krabbelde enkele dagen later weer overeind en we hebben zelfs nog korte stukken gewandeld. Deze wandelingen waren voor mij zeer speciaal en zag ik als extra cadeautjes.

Op 6 dec. was er weer een terugslag en toen kon Stekker helemaal niet meer lopen en viel om. Het leek wel of ze een tia had gehad. Ik besloot om met haar nog een “afscheidsronde” te lopen en heb haar de hele weg gedragen. Ook heb ik op ons “Stekkie” nog een korte video opgenomen. Ik had me voorgenomen om deze pas te publiceren als Stekker aan de andere zijde is. Helemaal onderaan kun je de video zien. Het is maar goed ook dat ik deze niet meteen had gepubliceerd, want ook na 6 dec. ging ze dagelijks weer iets vooruit en na een kleine week kwam ze weer uit haar mandje en kwispelde ze smorgens weer als we beneden kwamen. Dit was echt heel bijzonder om te zien. Dan zie je dat dit echt cadeautjes zijn die ik normaal gezien altijd als vanzelfsprekend zag. Wat laat de hond hier zien?

Nu heb ik zelfs onlangs op 24 dec. met Stekker nog een podcast opgenomen omdat ze doorgaf: Leon hier draait het om!! Dus ik met haar in de auto en naar de bossen gereden en podcast 72 Verbrand jouw masker want daarachter zit je ware creatiekracht opgenomen.

Stekker is geboren op 2 juli 2010 en dat is volgens de Maya’s Kin 85 Poortdag Rode Slang Toon 7 en levenspad Blauwe Storm. De Rode Slang staat voor je Passie. De Blauwe Storm levensgolf staat voor transformatie.

Deze beide zegels zijn ook op mij van toepassing. Het is even te uitgebreid om hierop in te gaan maar  je huisdier spiegelt je en leert jou belangrijke lessen! Tijdens het opnemen van de podcast op 24 dec. 2023 is het zelfs een Rode Slang dag! Is dit toeval? Dit heb ik niet berekend gedaan maar gewoon op gevoel en achteraf zie ik dit. Het is zo mooi als je dingen loslaat, omdat dan de mooiste cadeautjes naar je toekomen en de puzzel van het leven dan in elkaar kan vallen. Dit kun je met boekenwijsheid niet ervaren.

Er is nog VEEL meer hierover te vertellen en ook over de zegels van Stekker en mij, hoe we elkaar versterken. Dit is ENORM. Maar dit is dus ook bij jou en als jij hier bewuster van wordt dan kun je sneller hierin groeien. Groeien is niet het doel, maar het maakt het leven waardevoller, omdat je dingen beter gaat begrijpen en ziet hoe mooi het in elkaar zit.

Uiteraard heb ik verdriet omdat ik Stekker los dien te laten, maar uiteindelijk zul je alles los dienen te laten en deze les leert Stekker mij. Kijk in het moment want daar zitten de cadeautjes die je iedere dag gespiegeld krijgt.

Met Stekker gaat het goed, ze is op doorreis en uiteindelijk zijn we allemaal op doorreis. Je bent hier maar eventjes en dan mag je de aarde loslaten om verder te groeien. Op 29-12-2023 heeft ze haar lichaam verlaten. Op een witte hond dag dat staat voor zelfliefde en acceptatie. De Witte Hond is mijn gids en Stekker was ook mijn gids! 

Al het goeds, volg jouw hart en doe waar je blij van wordt!

Ik vond het fijn om hier op aarde te zijn en al die mooie mensen te ontmoeten.

Lieve groeten,

Stekker

Laatste traan van Stekker van dankbaarheid ❤️ Een dier laat je zoveel moois zien...

4 gedachten over “Afscheid van Stekker”

 1. Lieve Leon & Stekker,

  Geraakt en beroerd door de woorden van jouw Leon en de blik van Stekker.

  Vele woorden zijn voor mij niet nodig, ik voel mee en komt uit ervaring.

  Toch wil ik iets delen voor jullie beide en vanuit een oprechte intentie.

  Yours was the heart I cared most for in this world,

  and yours was the heart that cared most for me

  -Hafiz.

  Met menselijke groet,

  daniëlle

 2. Dag lieve Stekker. Je hebt een nieuw stekkie gevonden. Dank je wel dat ik van jou heb mogen genieten grote schat. Heel veel sterkte Leon en iedereen die Stekker liefheeft. Knuffel van Gwendolyn.

 3. Stekker ik heb je alleen gekend van de video’s maar ik heb zo moeten huilen, moest aan mijn hond “Shiep” denken die vorig jaar is overleden en al mijn katten die er niet meer zijn. Maar heb gelukkig nog twee katten waar ik ook heel veel van hou. Maar mijn hond ging ook overal met me mee en gingen samen veel naar de Wadden. Leon zal je heel veel missen maar misschien kun je hem wel helpen vanaf de “andere kant”. Het ga je goed, Stekker!
  Leon, ik wens je heel veel sterkte en ben ook blij voor je dat je zoveel van Stekker hebt geleerd.
  Liefs, Martha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *