De Poort tot meer informatie opent zich als...

Het jagen houdt vanzelf op…
Het leven is niet te begrijpen, echter alleen maar te leven en je te blijven verwonderen. Juist door jezelf te blijven verwonderen komen er steeds meer inzichten tot je. Heel vaak  verwijzen we die dan naar het land der fabelen, want wat zal de buurman wel niet denken. Dus ga je maar weer over tot de orde van de dag. Juist “die orde” zorgt ervoor dat jij die poorten niet kunt zien. De reden hiervoor is dat je ego wil blijven overleven en jou onbewuste continu zal blijven beïnvloeden. Het Universum is echter heel geduldig want ik heb zelf heel vaak deze poorten “gesloten”, omdat ik iets aan het najagen was wat achteraf een groot luchtkasteel was. Het jagen hield ineens op omdat ik op een gegeven moment op “mijn neus” werd gelegd en door een zeer pijnlijk proces ging. 

Een pijnlijk proces kan bv een ziekte zijn, of iemand die is overleden en je heel dierbaar is, een burn-out, etc. Het zijn keerpunten in je leven waardoor je op een andere manier naar het leven gaat kijken. Deze pijnlijke processen zijn ENORME groeikansen om het zaadje in jezelf tot bloei te brengen. Voor mijzelf was het een enorme burn-out op werkgebied en ook het voelen dat je hebt gefaald. Gefaald in je missie om “een hoge” functie te bekleden en ik schaamde me enorm, want “wat zal de buurt wel niet denken.” Daarop volgde een enorme zoektocht en worsteling naar de ware betekenis van het leven. 

De grootste mislukking bleek achteraf het grootste cadeau te zijn
Wat in eerste instantie een mislukking leek was het grootste cadeau ooit, omdat ik nu de kans kreeg om mijn vizier van buiten naar binnen te richten. Het Universum had mij heel goed opgevangen want het nieuwe stond al klaar en achteraf (vele jaren later) kan ik pas zien hoe mooi de puzzel in elkaar zit. Dit kun je pas zien als je met andere ogen gaat leren kijken en de poorten zich verder openen omdat je bewustzijn “een sprongetje” heeft gemaakt. Net als een zaadje door het zand dient te groeien, zo kun je dat bij de mens ook zien. Het kost kracht en het zicht is uiteindelijk heel mooi, maar je zult zelf eerst door de modder dienen te gaan. Het is ook een proces dat eenieder zelf dient te gaan. Omdat ik anders ging kijken en handelen werd ik sociaal steeds minder geaccepteerd. Ik verloor ook de interesse in mijn vrienden en voelde dat ik ze los diende te laten. Hierdoor heb ik nagenoeg al mijn vrienden losgelaten en ben op ontdekkingsreis gegaan. Deze ontdekkingsreis heeft mij veel innerlijke rijkdom gegeven.

Laagje voor laagje schraap je jezelf af en er is geen weg meer terug
 Omdat je bewustzijn nu voornamelijk op je binnenwereld is gericht, zie je ook veel stukken in jezelf die je niet wilt zien.  Triggers, boosheid, jaloezie, schaamte, etc. Regelmatig heb ik het allemaal onderdrukt en zag dat het later tijdens andere situaties weer voorbij kwam. Net als een bal die je onder water duwt blijft dit terugkomen totdat je de les gaat leren. Als men dit weg blijft duwen dan kan er uiteindelijk een ziekte of ongeluk volgen. Ook een ongeluk heb ik in het verleden mogen ervaren en snap nu ook deze betekenis. Dit was allemaal geen prettige ervaring, maar achteraf gezien heeft het me enorm sterker en veerkrachtiger gemaakt. Nu kan ik veel meer het leven omarmen met een grote lach en af en toe een traan als ik iets mag loslaten. Vooral niet streng naar mezelf zijn en in het moment ervaren wat het Universum wil vertellen.  Je leeft dan op een compleet andere manier dan 10 jaar geleden en zelfs dan 5 jaar geleden en wellicht ook anders dan een jaar geleden. Dit komt omdat je op een gegeven moment in een proces zit waar je het zonlicht (in jezelf) kunt zien en als zaadje door het zand bent gegroeid. Je voelt intuïtief waar je naartoe mag gaan. Herken je dat? Er is dus geen weg meer terug, omdat je niet meer in het zand wil wroeten, maar wilt ervaren waar de weg naartoe gaat.   

Het is net als jongleren
Vaak wordt wel eens gedacht dat er in de nieuwe wereld geen boosheid, verdriet en “uit de bocht vliegen” meer is. Ik weet van mezelf dat dit gewoon nog kan gebeuren, echter ben je nu meer bewust van je eigen gedrag. Je kunt nog steeds getriggerd worden en fouten maken. En fouten maken is prima, omdat dit je weer lessen geeft en brandstof voor verdere groei. Je neemt nu de verantwoordelijkheid voor je fouten, leert sneller en pakt de draad weer op , terwijl er vroeger nog wel eens een jarenlange ruzie aan ten grondslag kon liggen. Je gaat de wereld steeds meer als spiegel zien om jouw eigen ziel fijner te slijpen. Je kunt dan ook meer spelen met het leven.

Wat is nu het geheim?
Het geheim om dit alles steeds meer te ontdekken is door steeds stiller te worden om de stem in jezelf steeds beter te gaan horen. Ik heb in een Vlog wel eens verteld dat ik als kind al voelde dat we een toverdoos hebben en dat die nu leeg is en door je eigen Zelfwerkzaamheid steeds meer gevuld zal gaan worden. En met “toverdoos” kun je weer vanalles erbij gaan halen als je dit met je hoofd wil gaan begrijpen. Je ego wil hier een grap van maken, want je ego weet dat hij het loodje dient te leggen als je hierin wilt groeien. 

Door steeds stiller te worden en vooral de wereld steeds meer te observeren ga je de patronen zien. Als je deelneemt aan een voetbalwedstrijd dan zie je de beste oplossing ook niet, maar als jij als toeschouwer gaat waarnemen, dan ga je patronen zien en die patronen herken je ook in jezelf (zo binnen zo buiten). Vooral het negatieve (wat kost je energie?) uit je leven halen en positiever worden, dan kan er veel meer positieve energie naar jou toestromen. Jijzelf bent een magneet en stemvork en trekt aan waar je om “vraagt”. Met vragen bedoel ik jouw trillingsveld waar jij je voornamelijk in bevindt. De poort kan zich steeds verder openen als jij jouw hart open stelt om te ontvangen. Om te ontvangen dien je inwendig stil te worden (toeschouwer) om te zien wat er wordt bedoeld. Zien doe je dan niet met je ogen maar je weet dat het universum met jou communiceert om je de weg te wijzen.

Broodkruimeltjes
Het universum heeft de poort altijd al open staan, echter zien de meeste mensen dit niet omdat ze te druk bezig zijn met materiële zaken. Het materiële trekt je naar buiten en haalt je af van je werkelijke levensgenot. In materieel opzicht heeft je ego nooit genoeg en wil altijd meer, en als je de oplossing in jezelf zoekt is je dag helemaal goed met het bezoek van een fluitende vogel. Het Universum communiceert met je middels broodkruimels. De broodkruimels zijn de dingen die je alle dagen mag ervaren. Dit zijn boodschappen. Hoe minder je er zelf met je hoofd tussen gaat zitten des te zuiverder zul jij de boodschappen gaan zien. Op een gegeven moment ga je een patroon zien en als je dit patroon gaat herkennen is er geen weg meer terug en heb je een bewustzijnssprong gemaakt. Dat is met geen geldbedrag goed te maken, omdat dit jou ineens zoveel inzichten geeft en ook gaat zien dat je tot nu toe altijd heel weinig van het leven hebt begrepen. Dit cadeau zal je dan vaak met beide handen aannemen en gaan kijken naar nog meer broodkruimeltjes.

Kan de poort ook verder open?
De poort kan ook ineens verder open gezet worden en dat gebeurt bijvoorbeeld als je ergens bent waar de energie heel hoog is. Dit heb ik zelf tijdens mijn lezingen mogen ervaren, omdat we met veel mensen waren die het bewustzijn hebben opgetild. Hierdoor heb ik ineens diverse inzichten kunnen ontvangen die ik van te voren nog niet wist. Daarom heb ik de lezing ook iedere keer fijn geslepen en de laatste inzichten erin verwerkt. Dit doe ik om mezelf te blijven uitdagen en te blijven leren. Dit wil ik delen met de mensen en voel dat als mijn missie.

Ook tijdens de interviews van Zelfwerkzaamheid ervaar ik dit heel vaak. Dat is echt een heel bijzonder gevoel. Dit komt mijn inziens omdat de energie dan zo geconcentreerd is en je open stelt voor het onbekende. Wij mensen zijn stemvorken en als je de energie zo concentreert dan kan jouw stemvork (lichaam) ineens een hogere energie (frequentie) aan die voorheen onbereikbaar was. Je krijgt als radio ontvanger ineens andere berichten van boven, ook wel ingevingen genoemd. Op die manier kun je zelf dus enorm groeien.

Stel vragen aan het Universum
Ik stel regelmatig vragen aan het Universum. Die schrijf ik in mijn journal en de laatste tijd benoem ik deze gewoon (in mezelf of hardop). Vroeger heb ik dit jaren zelf gecheckt en in mijn journal geschreven en ik kon concluderen dat het Universum altijd antwoord geeft, altijd. Het Universum geeft mij al heel lang signalen (al een jaar) dat ik een boek dien te schrijven. Die broodkruimeltjes heb ik al heel vaak gezien, echter heb ik ook een vraag terug gesteld. Wat dien ik met dit boek te bereiken? Want er zijn al veel boeken over bewustzijn geschreven en ik wil niet gaan schrijven om te schrijven.

Het Universum heeft geantwoord op vele manieren en zorgt dat de puzzel in elkaar valt. Ze hebben namelijk al vele mensen op mijn pad gestuurd (broodkruimeltjes) die boeken hebben geschreven of ermee bezig zijn. Zo ook ons laatste interview met Marianne Satink. Een vrouw van 83 jaar en dat interview hebben wij zondag 18 juni opgenomen. Tijdens dit interview stroomde de energie enorm en hele mooie verhalen heeft Marianne verteld. Er zijn ook hele bijzondere dingen gebeurd waarvan we er enkele op ons Telegram kanaal van Zelfwerkzaamheid hebben gedeeld. Na het interview stelde Marianne mij de vraag: “Leon, waar zal jouw boek over gaan?” Ik antwoordde dat ik dit nog niet exact wist. Net toen ik dit had uitgesproken vloog het antwoord binnen, want de poort stond wagenwijd open. Er kwam een hele grote broodkruimel aan en ik wist het, ik wist het! Zo simpel en dan weet ik dat het goed zit. Dat zijn één van de mooiste momenten die je kunt ervaren. Als je dienstbaar bent, dan ga je op de golven van het Universum mee, want dan kan het Universum je ook helpen. 

In oktober zal ik een inspiratielezing geven waarbij je bovengenoemde zelf kunt ervaren als je je gaat verwonderen en open stelt voor het onbekende.
Op ons Telegram kanaal van Zelfwerkzaamheid  zal dit worden aangekondigd als de datum definitief is. De verdere info en aanmelden komt op deze pagina te staan.

 

“Verwonder je over iedere broodkruimel die op jouw pad komt en kijk wat deze jou wil vertellen.”
Leon

 

Zelfwerkzaamheid
Blijf jezelf verwonderen

2 gedachten over “De poort tot meer informatie opent zich als…”

  1. Zo mooi Léon…..heel bijzonder….ik vind het altijd zo knap dat mensen het zo mooi kunnen verwoorden…..reaktie’s komen recht vanuit mijn hart en typ ik precies zoals ik het zou zeggen….op het moment dat ik denk wat ga ik nu nog meer zeggen,stap ik in mijn hoofd en is de betovering voorbij…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *