Wordt karma bijgehouden met een telraam?

Karma bestaat niet want er zit toch niet iemand met een telraam?
Je lessen krijg je iedere dag. In het moment is waar de echte magie gebeurd en daar dien je dus volledig aanwezig te zijn om dit op te merken en je eigen lessen eruit te halen. Vaak lijkt het alsof er geen lessen zijn, maar dagelijks wordt je hierin “getest” oftewel getriggerd om te groeien en te leren. In deze blog leg ik het heel eenvoudig uit hoe ik de dingen ervaar en wat ik uit eigen ervaringen met vallen en opstaan heb geleerd. Ook heeft het woord karma een negatieve lading gekregen, terwijl ik dit helemaal niet meer zo ervaar. Ik zie en voel karma als “slijpsteen” voor mijn ziel om te groeien en mijn lessen te leren.  Uiteraard wil ik niet meer continu mijn hoofd aan dezelfde steen stoten, wat ik voorheen wel deed door onwetendheid omdat ik de patronen niet zag.

Dagelijks worden er zaadjes gepland
Nu ik veel onder de mensen ben kom ik op hele mooie plaatsen en gebeuren er hele bijzondere dingen. Ineens komen er gesprekken die er voorheen niet waren zonder dat ik deze aansnijd. Ik ben vaak gewoon aanwezig en toehoorder van een conversatie. Zo ook deze keer en ging het ineens over de kerk en de Christenen en het biechten. Ik vond dit wel grappig en was heel benieuwd waar dit naartoe zou gaan. Uiteindelijk werd verteld dat karma niet bestaat omdat er niemand zit met een telraam. Hier werd om gelachen en we gingen verder. Ik voelde direct dat deze opmerking kwam omdat degene met het hoofd dit probeerde te begrijpen wat mijn inziens eigenlijk niet te begrijpen is. Deze opmerking hield mij wel bezig en ging ik in mezelf verder onderzoeken. Oftewel is er door iemand buiten mij in mijzelf een zaadje gepland. Het is dan aan mij om wel of niet iets met dit zaadje te doen. Zo worden er dagelijks zaadjes gepland (kijk maar naar het nieuws… allemaal zaadjes).

Hoe ervaar ik karma?
Er zit inderdaad niemand met een telraam die bijhoudt wat wel en niet goed is. In onze maatschappij gebeurt dit wel middels de AI technieken en camera’s. De natuur zelf hoeft niets te meten en te checken, want alles groeit en bloeit in de flow.

Karma kun je mijn inziens zien als de golven van de zee.  Als er een golf komt, dan trekt de zee zich eerst terug. Daarna komt de golf “de energie” van de zee bepaalt de vorm en kracht van deze golf.

Jouw energieveld kun je vergelijken met de zee. Jij creëert continu golven en daarmee straal je continu uit welke golf jij over je heen mag (wilt) krijgen. In principe roep je: “Ik wil deze les leren!” Of je er nu in gelooft of niet, je krijgt datgene (over je heen) wat je uitstraalt. Er zit dus niemand met een telraam, maar het universum zoekt automatisch naar evenwicht en balans. Als je uit balans bent, dan volgt er een tegenkracht die je weer in balans gaat brengen. Vele mensen beseffen niet dat ze medeschepper zijn van het Universum en creëren dus vaak onbewust dingen en begrijpen dan niet waarom dit op hun pad komt.

Ben aanwezig in het moment
Door in het moment aanwezig te zijn en oplettender te worden ga je deze krachten leren kennen en  herkennen. Een tegenkracht is helemaal niet goed of fout. Het is op zoek naar balans en wil jou helpen om weer in balans te komen. Dat is gewoon een natuurwet. 

Het leven zit vol met synchroniciteiten en deze golven ga je steeds beter herkennen als je alerter wordt. De aarde slijpt jou dus fijn om bewuster te worden en daarmee zal jouw innerlijke creatiekracht groeien. 

Keelchakra & Affirmatie
Pas op met wat je wenst is een veelgehoord gezegde. Dat komt niet uit de lucht vallen. Het is namelijk echt zo dat je tijdens het spreken aan het zaaien bent. Hetzelfde als een boer aan het zaaien is, zaai je hiermee dingen voor de toekomst. Dat kan gek klinken, maar na 4 jaar schrijven heb ik hier zelf zoveel voorbeelden van gezien en zowel prettige dingen als grote lessen aangetrokken.

Ook affirmaties en visualisaties werken ENORM krachtig (keelchakra). Door hiermee te gaan werken zaai je jouw eigen wensen in het Universum. Zaaien wil niet zeggen dat alles direct uitkomt. Je dient geduld, respect en vertrouwen te hebben. Vertrouwen in de hulp van het Universum.

Je dient ook oplettend! te zijn, want de kansen komen nagenoeg ALTIJD voorbij als je het niet verwacht. Op die momenten zeg je (onbewust) vaak nee, of geen tijd, of ik durf niet….. Zo en dan komt er gewoon een rondje bij en mag je de volgende ronde nog een keer proberen.  Zo’n drama is dat ook weer niet. Zelf heb ik HEEL VEEL extra rondes gedraaid en daardoor heel veel geleerd. Dit is dus ook niet iets om je druk over te maken. Een diamant slijp je ook vaker aan dezelfde zijde waardoor deze steeds meer gaat glimmen. Dit is met jezelf ook zo. Als je hiervan bewuster wordt dan ga je de tekens beter zien en ook de golven die voorbij komen. Dit zijn de golven die je zelf hebt gecreëerd. 

Begin, begin, begin en investeer in het allerbelangrijkste Zaadje…
Het begin is het aller lastigste. Morgen begin ik… Voor mij is dit niet weggelegd…. Ik ben te oud…. Ik ben het niet waard…. Dit zijn allemaal overtuigingen die jouw in je eigen gevangenis houden. Het is vooral beginnen met het werken aan jezelf. Als je namelijk aan jezelf gaat werken en in jezelf gaat investeren (zonder je met anderen te vergelijken), dan investeer je in het belangrijkste zaadje van het Universum. Het zaadje in jezelf.

Door schade en schande ben ik wijzer geworden en enorm dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. Ik schrijf al 4 jaar in een journal en dagboek en werk met een mp3 speler. 
De MP3 speler heb ik inmiddels uitgebracht voor mensen die behoeft hebben aan een opstart. Dit bied ik laagdrempelig aan, zodat het voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar is. 
Mensen reageren hier enorm positief op en dat doet met heel erg goed.

“Werk aan jezelf want dan werk je aan de wereld.”

Mocht je vragen hebben dan mag je me mailen op: info@zelfwerkzaamheid.com 

Link naar de MP3: Meer informatie over de MP3

Zelfwerkzaamheid ©
Blijf jezelf verwonderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *