Hou van jezelf

Jij bent de Poort

Wat Rob in het interview laat zien, dat zie je ALLEEN maar als je gaat vertragen. Veel interviews zijn snel, flitsend en vooral gericht op “consumptie”. Echter ligt hier volgens ons niet de ware essentie van het leven.

Ga het interview eens bekijken na het lezen van onderstaande en neem er eens rustig de tijd voor. Wat triggert je? Wat vind je mooi? Hier zitten hele mooie lessen in. In dit interview komt dus ook heel duidelijk naar voren dat er geen “goeroes” zijn die jou kunnen bevrijden. Je dient het zelf te doen.

Ook mensen die als enige de gevaarlijke krachten kunnen zien en ons hierop wijzen leg ik zelf volledig langs me neer. Daar kan ik helemaal NIETS mee en zet je alleen maar in de angst en creëert afhankelijkheid en een goeroe. De schat zit in jezelf en met liefde en wijsheid kun je deze opgraven. Neem de tijd, heb geduld, heb compassie en hou vooral van JEZELF.

Onderstaand even de tekst die echt de moeite waard is om te gaan doorvoelen.

Rob
“Ik probeer zuiver mogelijk op te stellen om de energie te blijven ontvangen want dat is het belangrijkste Hoe zuiver je bent in je hart in je wezen hoe groter de energie wordt waar je mee mag werken, tenminste dat is mijn ervaring.”

Leon
“Zijn volgens jou veel mensen verdwaald?”

Rob
“Ja, in ieder geval zoekende.”

Onderstaande draagt Rob een stukje Poëzie voor uit het boek: “Ik ben de Poort”
Dit gaat over het Zijn.

Je vindt de eenvoudige schoonheid en majesteit van het leven in de cyclus en ritme ervan. Het opgaan en ondergaan van de zon, de maanstand, de wisseling der seizoenen, het kloppen van je hart, de ritmiek van de ademhaling. Herhaling geeft een continuïteit, vertrouwdheid en veiligheid.

Toch staan veel mensen tegenwoordig los van de ritmes in de natuur in hun eigen lichaam. Dat is één van de tragedies van het hedendaagse bestaan. De verbinding met de aarde en stoffelijke lichaam, de adem is verstoord. Er vinden voortdurend veranderingen plaats zonder dat men tijd heeft om erbij stil te staan en ze te integreren. Relaties zijn voorbij nog voordat men een vorm van intermenselijke uitwisseling op gang heeft kunnen brengen. Het landschap van het hart vertoont de kracht van emotionele eisen die het zachte weefsel kapot scheuren.

Iedereen die naar de Hemel rijkt zonder zijn wortels in de aarde te hebben maakt dingen mee die hen een flinke opduvel bezorgen. Op den duur kom je terug met een spade in de hand en begin je te planten. Alles wat zich opwaarts ten hemel wentelt moet terugvallen naar de aarde.

Misbruikte spiritualiteit, versplintert en verlaten. Wat geen wortels heeft, leert wortels krijgen. Wie het gezag buiten zichzelf gezocht heeft leert het in zichzelf te vinden. En dan met de voeten stevig in de aarde gepland ziet je oog de opeenvolging van de zon, maan en je zintuigen voelen het sap dat opstijgt in de lente en de bladeren die opdwarrelen in de herfst. Bloedsomloop en ademhaling werken weer. Het ritme keert terug en er wordt een gevoel van veiligheid gecreëerd daar waar het van oorsprong huist in ieder mensenhart.

Het zijn niet alleen je handen die naar de hemel reiken. Het zijn je voeten die geworteld zijn in de grond waarmee je de hemel op aarde brengt. Spiritualiteit betekent net zo goed leven met als leven voor, dat is de Poëzie van het Zijn.

Het ritme van het leven dat zich in ieder mens en iedere relatie ontvouwt van ogenblik tot ogenblik.

Bovengenoemde heeft Rob voorgelezen uit het boek: Ik ben de Poort van Paul Ferrini.


Zelfwerkzaamheid ©
Blijf jezelf verwonderen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *